Gluténmentes, diétás sajtos rúd

7

Ha vendégeink diétát folytatnak, hálásak lesznek ezekért az éhségűző,

ropogós falatkákért. Ráadásul a barna rizslisztben rengeteg vitamin

és ásványi anyag található, úgymint B-vitaminok, folsav, vas, magnézium, ű

mangán és szelén. Magasabb rosttartalma miatt fokozza a jóllakottságérzést,

gluténmentes, ezért remekül beilleszthető a gluténérzékenyek étrendjébe is.

A magas rosttartalom nem csupán az emésztést serkenti, jótékonyan hat az

érrendszerre, a koleszterinszintre és a vércukorszintet is segíthet kordában

tartani. Jó étvágyat kívánunk!

 

Hozzávalók:

  • 35 dkg rizsliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg sajt
  • 2 db tojássárgája
  • szezámmag

 

Elkészítés:

Az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe, majd hozzákeverjük a többi

hozzávalót és jó alaposan összegyúrjuk. A tésztát legalább egy órán

keresztül pihentetjük, de ha lehetséges, egy egész éjszakára hűtőbe

tesszük. Majd kinyújtjuk, a tetejét megszórjuk a sajttal vagy

szezámmaggal, hosszúkás rudakra vágjuk egy éles kés segítségével,

majd sütőben 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat hozzá!